Beschikbaarheidswijzer

De Beschikbaarheidswijzer voor Wmo

Voor sneller inzicht in (individuele) hulp, zorg en maatschappelijke ondersteuning

De Beschikbaarheidswijzer biedt inzicht in Wmo-aanbod

Inzicht in het aanbod en de wachttijden van Wmo-aanbieders ontbrak. De beschikbaarheidswijzer realiseert dit inzicht. Hierdoor is er een snellere en betere afstemming mogelijk tussen de vraag naar (individuele) hulp, zorg en (maatschappelijke ) ondersteuning en het aanbod hiervan. Dit biedt grote voordelen zowel voor diegene die op zoek is naar deze hulp, zorg en/of ondersteuning als voor alle betrokken partijen.

De voordelen van de Beschikbaarheidswijzer voor Wmo

"Gemeenten die werken met de Beschikbaarheidswijzer voor Jeugd willen ook inzicht in de Beschikbaarheid van Maatschappelijke ondersteuning."

Lydia, accountmanager Webapptool Solutions

01 kopie_kleiner

De Beschikbaarheidswijzer

Direct inzicht in beschikbare Jeugdhulp

Als verwijzer (Wmo-consolent) heeft u direct inzicht in de schikbare hulp, zorg of ondersteuning bijvoorbeeld bij huishoudelijke hulp, Wmo-begeleiding en Beschermd wonen.

“De beschikbaarheidswijzer is een overzichtelijk platform waarin je gestructureerd kan zoeken naar de verwijsopties.”

Suzanne Poldervaart, Praktijkondersteuner

De Beschikbaarheidswijzer

Monitoren van data en benchmarken met zorgregio's

Alle gegevens via een dashboard inzichtelijk. Hoe actueel zijn de gegevens en wat zijn de wachttijden ten opzichte van andere regio’s.

De Beschikbaarheidswijzer

Ontstaan van de Beschikbaarheidswijzer

De ontwikkelaar en aanbieder van de Beschikbaarheidswijzer is Webapptool Solutions. In 2018 zijn we in opdracht van de 5 Utrechtse Zorgregio’s gestart met de ontwikkeling. Directe aanleiding is dat deze zorgregio’s kinderen zo snel als nodig van hulp willen voorzien maar hiervoor ontbreekt centraal inzicht in de wachttijden bij zorginstellingen en een eenvoudige, handige tool voor verwijzers. Zij hebben ook duidelijk als opdracht meegegeven dat zorgaanbieders via 1 tool hun wachttijden voor verschillende zorgregio’s op moeten kunnen geven en dat nieuwe zorgregio’s makkelijk aan moeten kunnen sluiten. 

Zorgregio Zuid Oost Utrecht (ZOU) is de initiatiefnemer en is in gesprek gegaan met collega Utrechtse zorgregio’s en zij zijn middels een aanbesteding met elkaar op zoek gegaan naar een ontwikkelaar. Webapptool Solutions is gekozen; gezamenlijk ontwikkelen ze de Beschikbaarheidswijzer. Inmiddels sluiten steeds meer Zorgregio’s aan en wordt de Beschikbaarheidswijzer actief doorontwikkeld met in 2022 de toevoeging van het Wmo-aanbod. 

slider

De Beschikbaarheidswijzer

Direct gebruik maken van de Beschikbaarheidswijzer

Bent u verwijzer of zorgaanbieder en is uw zorgregio aangesloten op de Beschikbaarheidswijzer? Maak dan direct kosteloos gebruik van de beschikbaarheidswijzer.

Verwijzer: Download de app in de Google Playstore of Apple Appstore.

Zorgaanbieder: Registreer eenmalig en biedt uw zorg aan via de website of app. Werkt u voor meerdere zorgregio’s dan kunt u met 1 inlog de wachttijden voor de verschillende regio’s bijwerken.

Ik ontvang graag extra informatie

Ben u Wmo-consultent, zorgaanbieder, inkoop/contract manager of als wethouder/ beleidsmedewerker in uw gemeente verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo-wet en wilt u meer informatie…

Marijn Kögeler

marijn@beschikbaarheidswijzer.nl
070 217 31 50