Verwijzers Jeugdhulp en Wmo Consulenten

De Beschikbaarheidswijzer voor verwijzers

Inzicht in het actuele aanbod

Vlot verwijzen is voortaan de norm

Bent u een verwijzer Jeugdhulp namens een wijkteam/sociaal team of gecertificeerde instelling? Bent u huisarts of praktijkondersteuner? En heeft u de hulpvraag voor een jeugdige inzichtelijk? Of bent u Wmo-consulent en is inzichtelijk welke hulp/zorg of ondersteuning uw client/inwoner nodig heeft en is uw volgende stap het zoeken van een passende aanbieder?

In de praktijk blijkt dit helaas nog niet zo eenvoudig. U heeft immers geen inzicht in wanneer welke zorg aanwezig is en lang rondbellen langs zorginstellingen en organisaties is vaker regelmaat dan uitzondering. Daarbij wordt u ook nog geconfronteerd met lange wachttijden… om moedeloos van te worden. De Beschikbaarheidswijzer biedt uitkomst! Ook aanbieders die wellicht minder bekend bij u zijn worden getoond. Meer mogelijkheden dus om hulp, zorg en/of ondersteuning zo snel als nodig te vinden.

slider

Verwijzers

De Beschikbaarheidswijzer biedt u inzicht in het complete aanbod

De Beschikbaarheidswijzer is een app en website waar 24/7 met 2/3 klikken ziet wie de gecontracteerde aanbieders zijn en wanneer ze plek hebben. De aanbieders worden gesorteerd op 1. kortste wachttijd en 2.datum waarop deze informatie is bijgewerkt. Als u met de app werkt heeft de mogelijkheid om direct telefonisch of per mail contact met de aanbieder voor de gewenste hulp, zorg en/of ondersteuning op te nemen.

“De tijd die ik voorheen kwijt was aan het doorverwijzen? Dat kon makkelijk 1 uur, soms wel 2 uur in beslag nemen! Nu ben ik echt max een half uur bezig met de verwijzing. Maak dus vooral gebruik van de Beschikbaarheidswijzer is mijn tip voor collega POH’ers!”

Yosta Scholten, Praktijkondersteuner GGZ, Kind en Jeugd, Regio Noord Kennemerland.

Verwijzers

Uw voordelen van de Beschikbaarheidswijzer

“De Beschikbaarheidswijzer helpt mij bij de uitvoering van mijn werkzaamheden. Dit scheelt mij veel tijd en verhoogt daardoor mijn werkplezier. Door de Beschikbaarheidswijzer komt er tijd vrij om andere dingen te doen… zoals tijd investeren in het gezin; aandacht te geven aan dat stukje waarvoor ik er ooit voor heb gekozen dit werk te gaan doen!”

Lonneke Alkemade, Jeugdzorgwerker gecertificeerde instelling, William Schrikker, regio Alkmaar.

Verwijzers

Wilt u ook gebruik maken van de Beschikbaarheidswijzer?

Bent u verwijzer en is uw zorgregio aangesloten op de Beschikbaarheidswijzer?

Maak dan direct kosteloos gebruik van de Beschikbaarheidswijzer en download de app in de Google Play Store of Apple App Store.

“De beschikbaarheidswijzer is up-to-date en concreet. Alle informatie die je nodig hebt, om de klant die tegenover je zit snel te bedienen staat erin! Dus gebruik de Beschikbaarheidswijzer in je dagelijkse werkzaamheden!”

Sylvana de Roo, Jeugdhulpdeskundige gemeente Alkmaar

Zo maakt u gebruik van de Beschikbaarheidswijzer

Doorloop deze 5 stappen

Deelnemende regio's

Ik ontvang graag extra informatie

Heeft u vragen of wilt u specifieke informatie, een demo of advies? Ga naar de contactpagina of neem direct contact op met Lydia Kuiterman.

Marijn Kögeler

marijn@beschikbaarheidswijzer.nl
070 217 31 50