Beschikbaarheidswijzer

De Beschikbaarheidswijzer voor Jeugdhulp

Voor sneller inzicht in hulp voor een kind

De Beschikbaarheidswijzer biedt inzicht in aanbod

In de jeugdhulp ontbrak het aan inzicht in beschikbaar aanbod. De Beschikbaarheidswijzer realiseert dit inzicht waardoor er een betere afstemming tussen de hulpvraag en het beschikbaar aanbod van jeugdhulp mogelijk is. Dit biedt grote voordelen voor de hulpzoekende zelf en alle betrokken partijen.

De voordelen van de Beschikbaarheidswijzer

“Heb al meerdere keren een andere hulpverlener gevonden die wel plek had!”

CJG Medewerker Marianne Allemekinders, Consulent CJG Zeist

zoeken

De Beschikbaarheidswijzer

Direct inzicht in beschikbare Jeugdhulp

In 2 à 3 kliks inzicht in snelst beschikbare hulp voor een jeugdige

“De beschikbaarheidswijzer is een overzichtelijk platform waarin je gestructureerd kan zoeken naar de verwijsopties.”

Suzanne Poldervaart, Praktijkondersteuner

De Beschikbaarheidswijzer

Monitoren van data en benchmarken met zorgregio's

Alle gegevens via een dashboard inzichtelijk. Hoe actueel zijn de gegevens en wat zijn de wachttijden ten opzichte van andere regio’s.

De Beschikbaarheidswijzer

Ontstaan van de Beschikbaarheidswijzer

De ontwikkelaar en aanbieder van de Beschikbaarheidswijzer is Webapptool Solutions. In 2018 zijn we in opdracht van de 5 Utrechtse Zorgregio’s gestart met de ontwikkeling. Directe aanleiding is dat deze zorgregio’s kinderen zo snel als nodig van hulp willen voorzien maar hiervoor ontbreekt centraal inzicht in de wachttijden bij zorginstellingen en een eenvoudige, handige tool voor verwijzers. Zij hebben ook duidelijk als opdracht meegegeven dat zorgaanbieders via 1 tool hun wachttijden voor verschillende zorgregio’s op moeten kunnen geven en dat nieuwe zorgregio’s makkelijk aan moeten kunnen sluiten.

Zorgregio Zuid Oost Utrecht (ZOU) is de initiatiefnemer en is in gesprek gegaan met collega Utrechtse zorgregio’s en zij zijn middels een aanbesteding met elkaar op zoek gegaan naar een ontwikkelaar. Webapptool Solutions is gekozen; gezamenlijk ontwikkelen ze de Beschikbaarheidswijzer. Inmiddels sluiten steeds meer Zorgregio’s aan en wordt de Beschikbaarheidswijzer actief doorontwikkeld.

slider

De Beschikbaarheidswijzer

Direct gebruik maken van de Beschikbaarheidswijzer

Bent u verwijzer of zorgaanbieder en is uw zorgregio aangesloten op de Beschikbaarheidswijzer? Maak dan direct kosteloos gebruik van de beschikbaarheidswijzer.

Verwijzer: Download de app in de Google Playstore of Apple Appstore.

Zorgaanbieder: Registreer eenmalig en biedt uw zorg aan via de website of app. Werkt u voor meerdere zorgregio’s dan kunt u met 1 inlog de wachttijden voor de verschillende regio’s bijwerken.

Ik ontvang graag extra informatie

Heeft u vragen of wilt u specifieke informatie, een demo of advies? Ga naar de contactpagina of neem direct contact op met Lydia Kuiterman.

Marijn Kögeler

Accountmanager marijn@beschikbaarheidswijzer.nl
070 217 31 50