“De tijd die ik voorheen kwijt was aan het doorverwijzen? Dat kon makkelijk 1 uur, soms wel 2 uur in beslag nemen! Nu ben ik echt max een half uur bezig met de verwijzing. Maak dus vooral gebruik van de Beschikbaarheidswijzer is mijn tip voor collega POH’ers!”

Yosta Scholten
Praktijkondersteuner GGZ, Kind en Jeugd
Regio Noord Kennemerland.

De 3 voordelen van de Beschikbaarheidswijzer
volgens Yosta Scholten (Praktijkondersteuner GGZ, Kind en Jeugd, Regio Noord-Kennemerland

1. Gebruiksvriendelijk 
“Ik heb geen Excelbestandjes of informatie van collega’s meer nodig maar kan gewoon heel makkelijk in de Beschikbaarheidswijzer zoeken. Ik kijk naar de hulpvraag die er is en zoek daar dan eenvoudig de juiste hulp bij”

2. Overzichtelijk 
“Het is een overzichtelijk platform, waar ik ook met cliënten samen in kijk. Ik merk dat ze vaak bij mij komen met het idee dat er bijna geen aanbieders zijn en dat ze heel lang moeten wachten op hulp voor hun kind. Ik zie dan een soort hulpeloosheid. Ik ga dan concreet met ze de aanbieders bekijken: ‘Kijk, we gaan hulp inzetten en ook snel!” Dat vind ik echt een heel groot voordeel van de Beschikbaarheidswijzer”

3. Tijdbesparend
“De tijd die ik voorheen kwijt was aan het doorverwijzen? Dat kon makkelijk 1 uur, soms wel 2 uur in beslag nemen! Nu ben ik echt max een half uur bezig met de verwijzing.”