Zorgregio Alkmaar met ambulante jeugdhulp op Beschikbaarheidswijzer

Sinds kort werken de gemeentelijke toegangsteams, GI’s en gecontracteerde Jeudgzorgaanbieders in de zorgregio Alkmaar met de Beschikbaarheidswijzer.  Zowel gecontracteerde Ambulante als Residentiële Jeugdhulp is voor deze zorgprofessionals voortaan snel en gemakkelijk te vinden via de app en website.  In korte tijd is het aantal Zorgregio’s dat gebruik maakt van Beschikbaarheidswijzer fors gestegen. Met toevoeging van de van Zorgregio Alkmaar maken inmiddels 22 gemeenten gebruik van de Beschikbaarheidswijzer.

WAT is nieuw bij deze zorgregio? 

De ambulante Jeugdhulp is ingekocht als arrangementen, wat betekent dat iedere gecontracteerde zorgaanbieder alle ambulante zorg moet kunnen leveren, dit heet integraal ambulant. Voor Alkmaar is de Beschikbaarheidswijzer op maat ingericht, omdat hun manier van inkoop afwijkt van de Utrechtse. Neem een kijkje om te zien hoe dat eruitziet.

Nieuwe gebruikers positief

De eerste reactie van de toegangsteams en aanbieders zijn positief over de gebruiksvriendelijkheid van de tool. De informatie is volgens hen op een gemakkelijke manier te benaderen en voor aanbieders eenvoudig bij te werken.

Over de Beschikbaarheidswijzer

Doel van de Beschikbaarheidswijzer is om het voor aanbieders makkelijker te maken om hun wachttijden te delen en voor verwijzers om snel inzicht te hebben waar plek is voor een Jeugdige. Lees meer over de Beschikbaarheidswijzer