“De Beschikbaarheidswijzer helpt mij bij de uitvoering van mijn werkzaamheden. Dit scheelt mij veel tijd en verhoogt daardoor mijn werkplezier. Door de Beschikbaarheidswijzer komt er tijd vrij om andere dingen te doen… zoals tijd investeren in het gezin; aandacht te geven aan dat stukje waarvoor ik er ooit voor heb gekozen dit werk te gaan doen!”

Lonneke Alkemade,
Jeugdzorgwerker gecertificeerde instelling
William Schrikker, regio Alkmaar.

Over werken met de Beschikbaarheidswijzer
Door Lonneke Alkemade, jeugdzorgwerker 

Wat is het verschil in werken met of zonder de Beschikbaarheidswijzer?
“Het gebruik van de Beschikbaarheidswijzer kan in mijn werk opleveren dat ik sneller inzichtelijk heb welke zorg- en hulpaanbieders er zijn en of zij aansluiten op de zorgvraag die ik krijg”. 

Voor de Beschikbaarheidswijzer was de werkwijze toch voornamelijk:  


Wat is in de praktijk het voordeel van werken met de Beschikbaarheidswijzer?
Het voordeel is dat je via de website of app het gecontracteerde zorgaanbod overzichtelijk in beeld hebt en je dus niet zorgaanbieders hoeft te bellen om te vragen of zij kunnen voldoen aan de hulpvraag. En als je dan een ja hebt, om dan nog uit te zoeken of het ook in is gekocht vanuit de woonplaats waar het kind woont.

Werk je liever met de website of met de app van de Beschikbaarheidwijzer?
“Ik merk dat ik zelf veel de app gebruik. Vaak worden de hulpvragen duidelijk in de gesprekken die ik heb met of hulpverlening of met ouders en kind. Dan is het gemakkelijk om de app erbij te pakken. De app is snel, handig en efficiënt!”