Reminder update voor zorgaanbieders voortaan 2x per maand.
19 jeugdhulp regio’s hebben afgesproken om met ingang van januari 2023 de wachttijden update reminder mail voortaan 2x per maand te versturen. Voorheen ontvingen alle zorgaanbieders op het e-mailadres van de wachttijd update verantwoordelijke deze reminder 1x per maand.  

1000+ zorgaanbieders updaten tegelijk hun wachttijden
Op 17 januari 2023 is de eerste nieuwe remindermail verstuurd. 1028 jeugdhulpaanbieders reageerden nog dezelfde dag op deze reminder en werkten direct hun wachttijden bij. Voor het team van de Beschikbaarheidswijzer een historisch moment! Ook de dagen erna kwamen er nog veel reacties binnen, heel fijn!  

Voordelen van 2-wekelijkse update wachttijden

Vanuit de zorginstellingen hebben we meegekregen dat zij het heel prettig vinden om frequenter een herinneringsberichtje te ontvangen in de mail. Via het linkje in de mail komen ze namelijk direct op de juiste plek in hun beheeromgeving van de Beschikbaarheidswijzer. Eenmaal daar gaat het aanpassen van de wachttijden of een vinkje zetten als de wachttijden ongewijzigd zijn, snel en eenvoudig. 

Voor de jeugdhulp verwijzers is het van groot belang dat de wachttijd die zij vinden bij een zorginstelling klopt. Met het tweewekelijks updaten is aangetoond dat verwijzers de wachttijden informatie vertrouwen en op de informatie afgaan. Op deze wijze wordt efficiënt gewerkt met de Beschikbaarheidswijzer!

Lees meer over de Beschikbaarheidswijzer voor verwijzers  >


“Dit jaar willen we echt toe naar een staccato update minimaal 1x in de 2 weken.
Mocht u  uw wachttijd vaker updaten dan is dat natuurlijk heel fijn;
de verwijzer is u daar dankbaar voor!”

Lydia Kuiterman
Accountmanager Beschikbaarheidswijzer